Назад

Градски парк

Представља зелену оазу у самом центру Беле Цркве, који пружа посетиоцима пријатан одмор од градске вреве. У центру парка се налази павиљон за свечаности и окупљања који подсећа на прошла времена. Први подаци о постојању парка у Белој Цркви датирају из периода после 1840. године.
Године 1912. подигнут је данашњи музички павиљон. Године 1913. подигнуто је постројење са бунаром и кућицом. На кућици је уклесана географска ширина, дужина и надморска висина Беле Цркве. Градски парк у Белој Цркви је правилног геометријског облика, чије се стазе звездасто пружају од два централна кружна платоа, у чијем је једном центру постављен Споменик победи. Реновирање парка је започето 2015. године и очекујемо да ће заблистати у новом руху у току 2016. године.

Трг руских кадета

Назив је добио због изузетног доприноса Руске миграције Белој Цркви.У централном делу парка налази се споменик Црвеноармејцима који су учествовали у ИИ Светском рату. На тргу се налази црква Јована Богослова познатија као Руска црква која је саграђена 1932 године. До 1965 год. у Парку се налазио крст из 1818 год. поклон Вршачкогепископа Викентија Јовановића Видака. Данас се крст налази у порти Српске православне цркве.

Железнички парк

Жележнички парк је највероватније настао у време изградње жележничке станице и пруге 50 ( педесетих) година 19 века. Овај парк је простор који се први указује путнику након изласка из жележницке станице тј. након доласка у Белу Цркву. У парку се налазе тениски терени, кошаркашки терени и дечије игралиште.